X
Lista favorite

Hrană Umedă 267 produse

Ordoneaza:

Afișare:

13.99 lei

Hrana Umeda Caini | Hrana Suplimentara Pentru Cainii Adulti

  Hrana umeda caini, alături de cea uscată și cea semi-umedă, stârnesc un val de polemici printre iubitorii de animale. Nu numai că există o diversitate copleșitoare de producători care își laudă marfa prin cele mai eficiente canale de marketing și comunicare, dar acum a apărut și această nouă dilemă: hrana umedă versus hrana uscată! Încercăm mai departe să oferim un răspuns, care chiar dacă nu va fi 100% complet, măcar va ajuta cititorii și clienții ExoPet.ro să își facă o părere și să poată cântării în cunoștință de cauză beneficiile și punctele slabe ale fiecăreia dintre ele.
  Pentru că, ați ghicit, nici una nu este perfectă! Hrana umeda caini are mai puțini carbohidrați, greu de digerat, și mai multă apă, care menține câinii hidratați. Asta nu înseamnă că aceasta este potrivită câinelui tău! Înainte de a îi schimba hrana discută cu veterinarul și vezi care variantă de hrană este potrivită.

  Suntem cu toții de acord că oamenii sunt diferiți. Și dacă am reușit să înțelegem acest lucru ne va fi ușor să acceptăm că același enunț este valabil și în cazul animalelor. Iar dieta unui câine este la fel de importantă ca dieta unui om. Cunoscând că o dietă prost aleasă poate duce la probleme articulare, obezitate sau probleme gastro-intestinale, nu ne dorim să facem un pas greșit în alimentația micului nostru prieten.
  Așa că înainte de a comanda o cutie apetisantă de hrana umeda caini sau un sac pântecos plin cu boabe uscate ne vom consulta cu medicul veterinar. Câinii sunt carnivore cu tract gastrointestinal scurt. Deși au evoluat din lupi, care mănâncă rar carbohidrați, fiind astăzi animale domestice - care pot face față unor carbohidrați, le lipsește de fapt enzima care digeră carbohidrații. Aceasta înseamnă că dieta lor ar trebui să constea în principal din proteine și grăsimi.

Este recomandată hrana umeda caini pentru câinii juniori?

  Hrana umeda caini este o modalitate excelentă de a începe viața tinerilor căței. Deși există mitul că dietele fără cereale sunt dăunătoare pentru câini, acestea au fost demontate, demonstrând ca de fapt umpluturile de cereale din compoziția hranei uscate au un impact negativ asupra sănătății animalelor. Asta nu înseamnă că nu putem suplimenta alimentația cu orez. Astăzi mulți medici consideră că raportul de carbohidrați din alimentația unui câine, în special în primele luni de viață, nu ar trebui să ocupe mai mult de 10%, în timp ce raportul recomandat de proteine și grăsimi ar trebui să fie egal.
  În mod ideal acest raport ar trebui obținut prin alimente proaspete. La capătul extrem al acestor teorii sunt cei ce consideră că de fapt un câine are nevoie de aceeași dietă ca ruda sa sălbatică, lupul. Ei recomandă o dietă exclusivă din oase, grăsimi și carne, dar și hrana umeda caini junior.

  Fără a fi neapărat greșită, această teorie are două inconveniente majore: primul este că poate fi costisitoare, cel din urmă este că mulți câini provin din linii ce au fost hrănite de generații cu hrană procesată, refuzând să mănânce hrana crudă precum strămoșii lor. Dezvoltând informațiile prezentate mai sus este evident că în cele mai multe cazuri hrana umeda caini junior este opțiunea cea mai potrivită.
  Bineînțeles că medicul veterinar trebuie consultat regulat, cu o frecvență mai mare în perioada de creștere, dar în principiu de aici se va pleca. Hrana uscată conține în jur de 60% carbohidrați, iar aceștia generează o multitudine de probleme. Creșterea excesivă în greutate, problemele digestive sau cele imunitare sunt doar o parte dintre ele, care pot dezvolta la rândul lor alte disfuncții precum probleme ale sistemului osos, ale articulațiilor sau intoleranțe. Cu toate acestea, în final contează rasa, temperamentul și istoricul medical al câinelui.

Beneficii pentru sănătate atunci când folosim hrana umeda pentru caini

  Hrana umeda pentru caini au mai puțini carbohidrați, lucru dezvoltat suficient în rândurile de mai sus. Un alt beneficiu important în sănătatea câinelui este conținutul mai ridicat de apă din hrana umedă. Acestea permit o hidratare mai bună în general, dar sunt esențiale pentru câinii cu boli de rinichi sau cu probleme ale tractului urinar. În plus, datorită conținutului ridicat de proteine și grăsimi din conservele de hrană uscată, aceasta are un gust mai bun decât hrana uscată.
  Mâncarea umedă este, de asemenea, mai ușor de consumat pentru câinii ce au căpătat răni la gură sau au anumite probleme dentare. Conținutul mai mare de apă constituie un avantaj în cazul câinilor cu un apetit deosebit care trebuie totuși să își țină greutatea sub control: în castron acesta va avea o porție mare, dar de fapt aceasta îi oferă același număr de calorii ca o porție mai mică de hrană uscată.

  Cu toate că hrana umeda pentru caini are beneficii directe asupra sănătății animalelor de companie, trebuie să recunoaștem că hrana uscată reprezintă mai mult de 70% din piață. Acest avantaj în fața competiției poate fi pus atât pe seama factorului preț, aceasta fiind disponibilă și în variante ieftine, de volum, preferate de cei cu posibilități materiale mai reduse, dar trebuie să evidențiem faptul că este și mult comod să îți hrănești animalul de companie cu hrană uscată.
  Aceasta miroase mai puțin strident, durează mai mult iar dacă se împrăștie accidental în jurul bolului se poate curăța cu ușurință. Iar în cazul în care decideți că hrana uscată este potrivită câinelui dumneavoastră trebuie să țineți cont de un lucru esențial: aceasta are un conținut scăzut de apă, de numai 8%, ceea ce vă obligă să vă asigurați că lângă bolul cu mâncare va sta în permanență un bol cu apă proaspătă.

hrana umeda caini
hrana umeda caini junior
hrana umeda pentru caini
Logo firma
whatsapp