X
Lista favorite

Pisici 743 produse

Ordoneaza:

Afișare:

5.99 lei
6.99 lei
4.99 lei
10.99 lei
14.99 lei
12.99 lei
14.99 lei
49.99 lei
12.99 lei
219.99 lei
179.99 lei
15.99 lei
94.99 lei
12.99 lei
10.99 lei

Mancare Pisici | Hrana Pe Care Animalul Tau O Va Savura Cu Placere

mancare pisici

  Mancare pisici oferită de ExoPet.ro are câteva particularități la care trebuie să fim atenți atunci când suntem în căutarea celei mai potrivite diete pentru pisica noastră. Mancare pisici este disponibilă în mai multe forme, cum ar fi hrană umedă, hrană uscată și hrană semi-umedă. Hrana umedă are o textură moale și o consistență umedă, hrana uscată este crocantă iar hrana semi-umedă este o combinație între cele două. Atunci când alegeți mâncarea pentru pisică, este important să verificați eticheta pentru a vedea dacă conține toți nutrienții esențiali și cantitățile corecte.
  De asemenea, este important să alegeți o mâncare care se potrivește nevoilor și preferințelor pisicii care se ba bucura de ea. Aveți de ales dintr-o sumedenie de particularități, ca de exemplu mâncarea pentru pisici cu probleme digestive sau mâncarea pentru pisici cu vârste mai înaintate. De asemenea, este important să hrăniți pisica cu porții corecte și să evitați supraalimentarea ei.

  Mancare pisici oferită în exces poate duce la obezitate și alte probleme de sănătate. În general, este recomandat să hrăniți pisica de două ori pe zi și să-i oferiți acces constant la apă proaspătă și curată. Astfel, ea va asimila în mod natural cantitate de aminoacizi necesari. Aminoacizii sunt molecule care formează proteinele și sunt esențiali pentru creșterea, dezvoltarea și funcționarea corectă a organismelor vii. Pisicile sunt animale carnivore și au nevoie de o dietă bogată în proteine animale pentru a-și satisface nevoile nutriționale.
  Din cei 20 de aminoacizi cunoscuți, 11 sunt considerați esențiali pentru pisici. Aminoacizii esențiali nu pot fi sintetizați de către pisici și, prin urmare, trebuie să fie furnizați prin dietă. Aceștia includ Taurina, care este un aminoacid esențial pentru funcționarea normală a inimii, a ochilor și a sistemului nervos al pisicii. Deficiența de taurină poate duce la probleme cardiace, pierderea vederii și alte probleme de sănătate.

Verificați eticheta pachetului de mancare pisici!

hrana pisica

  Mancare pisici trebuie să conțină, de asemenea, Arginină. Acest aminoacid este important pentru eliminarea deșeurilor azotate din organismul pisicii și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. La fel de important este un alt aminoacid, numit Metionină, acesta ajutând la formarea părului, a pielii și a unghiilor la pisici. Lisina este aminoacidul responsabil cu creșterea și dezvoltarea corectă a pisicilor, precum și pentru buna funcționare a sistemului imunitar.
  Pentru menținerea masei musculare și pentru metabolismul energiei la pisici avem un complex de aminoacizi esențiali, denumiți și aminoacizi cu lanț ramificat, alcătuiți din Leucină, Izoleucină și Valină. Fenilalanina și Treonina sunt aminoacizi esențiali pentru producerea de proteine în organismul pisicii. Este important să oferim hrana pisica bună pentru o dietă echilibrată și adecvată, pentru a ne asigura că acești aminoacizi esențiali sunt furnizați în cantități adecvate. Hrana pisica este concepută pentru a furniza cantitățile corecte de aminoacizi și alți nutrienți esențiali.

  Hrana pisica trebuie aleasă ținând cont de particularitățile pisicii dumneavoastră. Există diferențe esențiale între hrana pentru pisici sterilizate, de exemplu, și cea pentru pisici tinere. Nevoile nutriționale sunt diferite, în funcție de categoria unde se încadrează. Spre exemplu, pisicile sterilizate tind să aibă un metabolism mai lent și să aibă nevoie de mai puține calorii decât pisicile tinere și active. Hrana pentru pisicile sterilizate este, prin urmare, concepută să aibă un conținut scăzut de calorii, ajutând astfel la menținerea unei greutăți sănătoase.
  La fel, pisicile sterilizate nu vor avea nevoie de un aport prea mare de grăsimi și proteine, spre deosebire de pisicile tinere, care au nevoie de nutrienți și dezvoltare. La polul opus este conținutul de fibre, hrana pentru pisici sterilizate având de cele mai multe ori un conținut mai mare de fibre decât hrana pentru pisici tinere. La fel și nutrienții esențiali, abundenți în cazul pisicilor sterilizate.

Îngrijiți-vă de sănătatea felinei dumneavoastră oferindu-i hrana umeda pisica!

hrana umeda pisica

  Hrana umeda pisica are multe beneficii pentru sănătatea și bunăstarea pisicilor decât hrana uscată. În primul rând, hrana umedă conține aproximativ 70-80% apă, ceea ce ajută la menținerea hidratării pisicii și poate reduce riscul de boli renale și urinale. Hrana umedă este de asemenea mai ușor de digerat decât hrana uscată, deoarece conține mai puține cereale și carbohidrați și mai multă proteină. Majoritatea pisicilor preferă hrana uscată pentru ca este mai gustoasă, având și o textură și aromă mai plăcută.
  Și pentru că am adus vorba despre arome, hrana umedă este mai variată, fiind disponibilă într-o gamă mai variată de arome și texturi, ceea ce ajută la menținerea interesului pisicii pentru alimentație. În cele din urmă, hrana umedă poate ajuta la prevenirea formării de tartru și a problemelor dentare, fiind mai puțin lipicioasă decât hrana uscată. În general, hrana umedă poate fi o opțiune excelentă pentru pisici, satisfăcându-le nevoile nutriționale.

  Hrana umeda pisica este în general sigură și nu are contraindicații majore. Cu toate acestea, există câteva aspecte care trebuiesc luate în considerare atunci când vă decideți să hrăniți pisica cu hrană umedă. În primul rând, hrana umedă are mai multă apă decât hrana uscată, ceea ce înseamnă că are o densitate calorică mai mică. Prin urmare, poate fi necesar să hrăniți pisica cu o cantitate mai mare de hrană umedă pentru a satisface nevoile nutriționale ale acesteia.
  Trebuie acordată o atenție specială pisicilor care suferă de anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile renale. Pentru acestea este necesară o dietă specială, iar hrana umedă este posibil să nu îndeplinească cerințele acesteia. Este esențial ca în cazul afecțiunilor să consultați medicul veterinar și să îi urmați recomandările privitoare la dietă. Hrana umedă pentru pisici trebuie aleasă cu grijă și oferită în cantități adecvate, evitând supra alimentarea.

Logo firma
whatsapp