X
Lista favorite

Lese, Zgărzi și Hamuri 49 produse

Ordoneaza:

Afișare:

29.99 lei
29.99 lei
29.99 lei
27.99 lei
27.99 lei
27.99 lei
21.99 lei
21.99 lei
21.99 lei
17.99 lei
17.99 lei
17.99 lei
12.99 lei
10.99 lei
10.99 lei
10.99 lei
9.99 lei
71.99 lei
53.99 lei
51.99 lei
35.99 lei
71.99 lei
65.99 lei
53.99 lei
51.99 lei

Zgarzi Caini | Destinata Prietenilor Patrupezi De Talie Medie

  Zgarzi caini, oferite astăzi de ExoPet.ro reprezintă un element de bază, indispensabil iubitorilor de animale. Atât de răspândite încât s-au banalizat, puțini se mai întreabă de unde vin aceste zgarzi caini. Și mai puțini conștientizează că, atunci când pun zgarda câinelui pentru a îl scoate la plimbare, participă la un ritual străvechi, pierdut în timp. Câinii și oamenii au o istorie comună iar zgarda a apărut, aparent, de la începutul acestei prietenii. Este evident că construcția de bază a zgărzilor s-a schimbat față de primele modele, descoperite în Mesopotamia antică.
  Chiar dacă designul și stilul decorativ au evoluat funcție de diferitele culturi, funcționalitatea a rămas aceeași. Prima reprezentare a câinilor cu zgardă se află în nord-estul Arabiei Saudite și are o vechime de 8000 de ani! Zgarda de câini din Mesopotamia era un cordon înfășurat în jurul gâtului câinelui, pe care proprietarul îl folosea pentru a-l controla.

  Zgarzi caini au evoluat de-a lungul timpului, cordonul fiind înlocuit cu un guler din piele sau pânză, de care era atașat un băț lung, pe post de lesă. Pe măsură ce civilizația mesopotamiană a devenit mai complexă, zgarda pentru câini a evoluat. Până în anul 612 î.Hr., zgarda era deja frumos împodobită și a evoluat de la o simplă frânghie sau șnur la o bandă strânsă, care era probabil împinsă peste capul unui câine pentru a se potrivi în jurul gâtului.
  Se pare că în Persia antică clasa superioară acorda o atenție aparte câinilor. Astfel, aceștia aveau zgărzi de aur, în vreme ce câinii oamenilor din clasa inferioară trebuiau să se mulțumească cu zgărzi de piele sau pânză. Nu la fel de strălucitoare, dar cu siguranță mai confortabile. Impresionant în cultura persană este faptul că poziția individului în viața de apoi era determinată de felul în care a tratat câinii!

Știați că... despre zgarzi caini. Prima zgarda caini a apărut în Egiptul antic!

  Zgarzi caini în Egiptul antic era o adevărată operă de artă, pe ea fiind pictate ornamente complicate. În mormântul nobilului Miherpri au fost descoperite două astfel de zgărzi, decorate cu alamă și pictate cu scene de vânătoare și flori de lotus. Iar una din zgărzi avea chiar și numele câinelui, Tantanuit, conformând faptul că această practică, de a inscripționa numele pe zgardă, a apărut în jurul anului 1570 î.Hr. Putem spune că acesta a fost și primul model de cip de identificare, analog, ce permitea străinilor să vadă cum se numește câinele și cui aparține.
  Această practică a fost adoptată mai târziu și în Europa, începând cu secolul XVI-lea. La curțile regale câinele devine un companion nelipsit, iar în secolul XVIIII-lea, în epoca Victoriană, rafinamentul zgărzilor atinge apogeul. Clasele superioare dispuneau gravarea numelui câinelui, al proprietarului dar și adresa pe zgardă, direct pe piele sau pe o plăcuță de metal.

  Zgarda caini dezvoltată de Celți a avut ca particularitate o lățime mai mare a benzii, fiind destinată câinilor de talie mare. Totuși, din epoca Victoriană până în zilele noastre, zgărzile nu suportă modificări substanțiale de design, fiind însă produsul a secole de istorie și dezvoltare.
  În America de Nord zgărzile sunt concepute pentru a face posibilă înhămarea câinilor la săniile trase prin zăpadă, în multe părți din Europa sau America câinii erau folosiți la tragerea căruțelor, pentru aceasta sarcină având o zgardă specială iar simpaticii Saint Bernard din Alpii Elvețieni au la rândul lor o zgardă specială ce le permite cărarea unui butoiaș cu rom, atât de necesar drumeților rătăciți pe munte! Dar pe lângă toate aceste particularități, este important să ne gândim că de secole oamenii și-au plimbat câinii în același mod. Iar astăzi, când ieși la plimbare cu câinele tău, urmezi un ritual vechi de mii de ani!

Disciplinează-ți prietenul folosind hamuri pentru caini!

  Hamuri pentru caini sunt un accesoriu popular folosit pentru dresarea și controlul câinilor. Primele hamuri pentru câini erau fabricate din piele și erau folosite la câinii ce trăgeau sănii. Odată cu trecerea timpului însă, oamenii a descoperit nevoile specifice ale diferitelor rase și au început să creeze hamuri mai complexe, specializate pentru satisfacerea anumitor nevoi. Astăzi hamurile pentru câini sunt fabricate într-o varietate de materiale, gata să satisfacă și cele mai exigente pretenții. Ca materiale folosite amintim pielea, nailonul, neoprenul și alte materiale sintetice.
  Cele mai populare, conform cifrelor de vânzări raportate, rămân cele de piele. Durabilitatea lor tradiționala le garantează un loc confortabil pe prima poziție, dar trebuie să specificăm că și confortul oferit de acest material este remarcabil. Ținând cont de nevoile câinilor, în prezent există diferite tipuri de hamuri funcționale. Hamurile pentru plimbare sunt cele mai comune și sunt folosite pentru a controla câinii în timpul plimbărilor.

  Hamuri pentru caini pot fi destinate diferitelor activități pe care câinele este programat să le îndeplinească. Spre exemplu, hamul pentru tracțiune este folosit pentru a ajuta câinele să tragă sarcini grele, cum sunt cărucioarele sau căruțele vara și săniile iarna. Acest tip de ham este mai robust, fiind conceput să poată fi utilizat chiar și în condiții extreme. Trebuie să amintim și hamurile de siguranță, concepute pentru a reține câinele în scaunul de mașină folosind centura de siguranță a mașinii.
  În caz de accident, hamul distribuie forțele astfel încât câinele să fie în siguranță. În concluzie, hamurile pentru câini au evoluat semnificativ de-a lungul timpului și sunt acum disponibile într-o varietate de stiluri și materiale, pentru a răspunde nevoilor diferitelor rase de câini și ale proprietarilor acestora. Un accesoriu util și important pentru controlul și dresarea câinilor în timpul plimbărilor cu mașina sau pe jos, dar și a altor activități.

zgarzi caini
zgarda caini
hamuri pentru caini
Logo firma
whatsapp